Здійснено верифікацію та деактивацію записів пацієнтів та укладених декларацій


Доброго дня, шановні партнери!

 

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» (далі – Закон) укладає договори з закладами охорони здоров’я на надання медичних послуг.

Відповідно до статті 7 Закону НСЗУ забезпечує функціонування електронної системи охорони здоров’я. На сьогодні електронна система охорони здоров’я містить інформацію про фізичних осіб (пацієнтів, медичний та адміністративний персонал), яка використовується при здійсненні розрахунку суми оплати за договорами між НСЗУ та закладами охорони здоров’я. Зазначена інформація регулярно верифікується та змінюється. Зокрема, це стосується даних про смерть пацієнта чи лікаря.

Ми хотіли б повідомити вам, що як і планувалося раніше, 21.01.2019 здійснено верифікацію та деактивацію записів пацієнтів та укладених декларацій. Це було зроблено на підставі інформації, наданої Міністерством юстиції України  щодо померлих осіб з Державного реєстру актів цивільного стану громадян у період з 01.01.2017 до 01.12.2018. Загалом, деактивовано понад   109 000 декларацій.

Саме у зв’язку з верифікацією даних та деактивацією декларацій померлих осіб, деякі медичні заклади можуть отримати звіти з уточненою інформацією. Просимо вас повідомити цю інформацію закладам, з якими ви співпрацюєте.

 

З повагою,

Метки: