Робота лабораторій в системі eHealth через МІС «Здоров’я Нації»



basic

• Реєстрація лабораторії та співробітників в системі eHealth
• Внесення ПЛР-ТЕСТів НА COVID-19
• Навчання співробітників лабораторії в системі eHealth

standard

• Реєстрація лабораторії та співробітників в системі eHealth
• Внесення ПЛР-ТЕСТів НА COVID-19
• Безкоштовне навчання співробітників лабораторії в системі eHealth
• Розробка сторінки лабораторії
• Внесення акційних послуг (ті, які пацієнт може обрати самостійно без консультації медичного професіонала)
• Автоматично підтягується інформація у мобільний додаток
• Кабінет пацієнта – може проводити будь-яку маніпуляцію, що дозволяє система eHealth

*600 грн з Юридичної особи за місяць

МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ДЛЯ ПАЦІЄНТА

Наша команда розробила мобільний додаток для пацієнтів, для того, щоб лабораторія провівши будь-який тест на COVID-19 могла повідомляти про це пацієнта за допомогою СМС повідомлення. Пацієнту приходить звіт від лабораторії про те, що тест готовий і пацієнт може загрузити відповідний документ в додаток «ДІЯ».
Ми вже приймали участь у подібних спринтах і ретроспектива свідчить про те що наша МІС одна з найперших впровадила внесення ЕМЗ до ЕСОЗ 5 січня відбулась онлайн зустріч щодо 058/060 форми у форматі: МОЗ, НСЗУ, ДП «Електронне здоров’я», ЗОЗи

Таким чином, ми готові станом на зараз надати весь необхідний функціонал для формування ковід сертифікатів про негативний ПЛР тест, а саме:

1. Реєстрація ЗОЗ у ЕСОЗ
2. Реєстрація користувачів
3. Кабінет співробітника лабораторії, який може без залучення сімейного лікаря внести результат тесту в систему
4. Мобільний додаток для пацієнта з можливістю обрати вид ПЛР-діагностики та замовити послугу онлайн

На час пандемії кожна лабораторія проводить ПЛР тестування пацієнтів.

ПЛР або PCR (Полімеразна ланцюгова реакція) – це метод діагностування, який базується на кількаразовому копіюванні фрагментів ДНК або РНК збудника в зразку біоматеріалу. ПЛР-тест показує присутній чи ні ДНК або РНК вірусу в організмі людини з першої доби інфікування, його точність 99%.
Чому ПЛР-діагностика вважається найбільш точною? Тест на полімеразну ланцюгову реакцію дозволяє виявити навіть найменшу концентрацію вірусу в організмі. Цей вид діагностики Covid-19 розробили одразу після того, як китайські вчені розшифрували геном коронавірусу. На відміну від ПЛР, експрес-тести мають більшу похибку, адже виявляють лише непрямі ознаки коронавірусу та вступають в реакцію з антитілами, які виробляються, коли вірус вже певний час присутній в організмі.
Беззаперечними перевагами ПЛР-тестування є найвища точність результатів, а також виявлення вірусу у перші дні інфікування. Цей вид діагностики не покаже чи вже перехворіла людина Covid-19 і чи має імунітет.

ПЛР-діагностика на COVID-19 має безліч тестів, найпопулярніші з них:

ПЛР-ТЕСТ НА COVID-19 (Діагностика COVID-19 передбачає якісне виявлення РНК вірусу SARS-CoV-2 методом ПЛР у реальному часі (RT) з детекцією таргетних генів N, E, RdRP за допомогою флуоресцентної мітки. Дослідження на нуклеїнові кислоти – кращий регламентований МОЗ України метод діагностики інфекції COVID-19. Для виконання аналізу використовується матеріал, відібраний мазком з носоглотки і ротоглотки.). Термін виконання – 12 або 24 годин.

ВИЯВЛЕННЯ АНТИГЕНУ ДО COVID-19 Термін виконання – 15 хвилин.

ВИЯВЛЕННЯ АНТИТІЛ IGA ДО SARS-COV-2 (Наявність антитіл IgA дасть змогу підтвердити активну фазу перебігу захворювання COVID-19, оскільки вони свідчать про те, що організм, на момент проведення дослідження, перебуває в процесі боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19.
Термін виконання 1-2 дні)

ВИЯВЛЕННЯ АНТИТІЛ IGM ДО SARS-COV-2 (Визначення специфічних антитіл класу IgМ до коронавірусу SARS-CoV-2 — збудника важкого гострого респіраторного синдрому (COVID-19).
За наявністю і рівнем IgM антитіл в крові, можна судити про поточну або нещодавно перенесену інфекцію.
Позитивний результат дослідження IgM антитіл можливий не тільки при наявності клінічних ознак інфекції, але і в інкубаційному періоді й у безсимптомних осіб. Для підтвердження поточної інфекції застосовується дослідження РНК вірусу в мазках з рото- і носоглотки. Термін виконання 1-2 дні)

ВИЯВЛЕННЯ АНТИТІЛ IGG ДО SARS-COV-2 (Після потрапляння вірусу в організм, імунна система людини починає виробляти специфічні до даного вірусу антитіла (Ig — імуноглобуліни) — важливий фактор захисту імунної системи від інфекції.
За наявністю і рівнем IgG антитіл в крові, можна судити про факт інфікування в минулому і визначити наявність специфічного імунітету — здатності організму розпізнавати вірус при повторній зустрічі з ним. Певна частина антитіл є захисними, тобто допомагають організму протистояти новому зараженню.
Термін виконання 1-2 дні)